Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 

de Onderlinge

Vanaf 1921 begon in de Zaanstreek een groep zeilers die zich Onderlinge Zeilers noemden hun zeilvaardigheden te meten in zeilwedstrijden. Na 1928 werden de resultaten beter meetbaar toen de BM, een ontwerp van de Friese kapper Bulthuis, de voorgeschreven standaardboot werd. Doordat dit een boot was die zelf gebouwd kon worden werd de watersport toegankelijk voor een veel bredere groep. In 1932 werd Zeilvereeniging De Onderlinge opgericht zodat er meer zekerheid ontstond rond organisatie, financiën en ledenbinding. Voor de recreatie werd door een lid het schiereiland Dijksterhemme in het Alkmaardermeer voorgefinancierd, tot de Vereeniging het in 1936 zelf kon betalen. Om de boten een plek te geven werd de haven aan de Diederik Somoyweg in Zaandam gerealiseerd in 1934 en deze werd uitgebreid in 1957 en 1968 met de loodsen voor binnenstalling.

In 1979 kwam clubhuis De Taekelingh tot stand dat ruimte bood voor ontspanning, opleidingen en vergaderingen. Vandaag de dag is de Z.O. een levendige vereniging waar de leden met elkaar al het werk verrichten om met de modernste middelen te genieten van watersport in de ruimste zin van het woord.

 
 
 
haven

zo-eiland
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam

 

Telefoon: 075 - 616 67 79

Havenmeester: 06 - 817 587 27

ofni.[antispam].@zeilvereenigingdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!