Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Ons eiland

Alkmaardermeercommissie

De AlkmaarderMeerCommissie (AMC) houdt toezicht en draagt zorg voor het onderhoud van ons prachtige verenigings eiland op het Alkmaardermeer. Denk hierbij aan het onderhouden van werktuigen, gereedschappen, steigers en opstallen. Ieder voorjaar betekent dit dat wij de starttoren schoonmaken, winterluiken verwijderen, picknickbanken plaatsen, speeltoestellen monteren, steigers schoonmaken en het werkmateriaal controleren. Ook ontvangt het AMC tijdens het seizoen (watersport) verenigingen of passanten en wijst hen op onze ''spelregels'' die wij allen hanteren op ons eiland. Gedurende het gehele seizoen wordt iedere week het gras gemaaid en worden de opstallen bijgehouden. Het naseizoen is voor het opschonen van bijvoorbeeld de slootjes, het snoeien van grote bramenstruiken, bomen (veelal wilgen) en het demonteren van alle losse speeltoestellen, welke wij voor de winterperiode weer netjes opbergen. Om het riet en de grond op ons eiland gezond te houden, wordt er in de winterperiode bij de juiste weersomstandigheden en met de benodigde vergunning riet gebrand. De nieuwe enorme rietpluimen (die alweer na enkele maanden ontstaan) zijn werkelijk prachtig om te zien...en te fotograferen! Tevens wordt het eiland nalgelopen op eventuele vandalisme en krijgt de windmolen (welke zorgt voor de juiste waterstanden in de slootjes) haar jaarlijke onderhoudsbeurt. De afgelopen jaren hebben wij veel onderhoud uitgevoerd aan onze opstallen en steigers. Veel houten dekdelen zijn vervangen voor kunststof steigerdelen, de Y-steiger en de steiger bij het zwemstrandje zijn in 2018 vernieuwd! In ons fotoalbum kunt u zien dat het weer prachtig is geworden! Aangezien al het werk op ons eiland wordt uitgevoerd door een klein groepje vrijwilligers van het AMC, kunnen wij extra hulp erg goed gebruiken!


Om het vele onderhoudswerk te kunnen blijven uitvoeren organiseren wij 2x per jaar (Mei en September) een gezellig klussenweekend! Wij kunnen tijdens dit weekend een aantal extra onderhoudswerkzaamheden uitvoeren welke gedurende het seizoen niet altijd lukken. Het klusweekend is (naast dat er natuurlijk wordt geklust) een supergezellig vrijwilligers weekend! Er is altijd wel een klusje wat jij ook leuk vind om te doen en dag wordt afgesloten met een borrel en een flinke dosis gezelligheid!


Kijk snel eens in ons fotoalbum voor een impressie van ons prachtige eiland, onze werkzaamheden, maar ook van bijvoorbeeld het laatste klusweekend!


https://www.zvdeonderlinge.nl/fotoboek/eiland


Wij hopen je snel te mogen begroeten op ons eiland!

De AlkmaarderMeerCommissie

 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!