Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Woord van de voorzitter

Geplaatst op 10-01-2021  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Voorzitter

Beste Onderlingers.

 

Wat een jaar hebben we achter de rug. Wie had ooit kunnen denken dat we nu al bijna een jaar gebukt gaan onder een virus dat de hele samenleving in zijn greep houdt. En dan is het einde hiervan helaas nog niet in het zicht.  Hopelijk gaat de aanstaande vaccinatie campagne letterlijk en figuurlijk lucht geven.

Deze pandemie heeft ons ook als vereniging niet onberoerd gelaten.

De steeds veranderende overheidsmaatregelen maar ook de zorg over de gezondheid van onze leden en dan in het bijzonder de vele vrijwilligers maakte dat we beperkingen moesten stellen op de haven, de stallingen en op ons geliefde Alkmaardermeer eiland.

Beperkingen waar niemand blij mee is maar waar de meeste leden wel begrip voor konden opbrengen.

Ooit zei een bekend Amsterdamse voetballer, dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft, of vrij vertaald in iedere beperking zit ook wel weer een uitdaging.

Na een uitstel van meer dan een maand konden de boten uiteindelijk toch het water in. Met de nieuwe hydraulische hefkar, een goede voorbereiding, van ieder schip is inmiddels bekend op welke bok hij moet staan en een strak werkschema lagen de schepen in een record tijd in het water. Petje af voor de mensen van de JHC en de vrijwilligers die hier uitvoering aan gaven.

En wat gedacht van het eiland. In de frisse buitenlucht is er een flinke slinger gegeven aan het onderhoud van de kades en stijgers. Met hernieuwd enthousiasme, staande op de schouders van de voorgangers, is er enorm hard gewerkt. Nog niet alles is gedaan maar met de inzet van zoveel toegewijde Onderlingers gaat dat ook zeker lukken. Dat alles zodat het eiland weer klaar is voor de toekomst. Een eiland waar alle leden zich welkom kunnen voelen, zich kunnen ontspannen en vriendschappen kunnen ontstaan. Zo vlug als de corona regels het toelaten zullen we ook leden een resuscitatiecursus laten volgen zodat met een AED in de aanslag ook iedereen zich veilig kan voelen.

Ondanks de beperkingen heeft ook de jeugdcommissie niet stil gezeten. Op de haven moesten we de activiteiten helaas stil zetten maar op het eiland kon er toch samen gezeild en gespeeld worden. En in 2021 zal een ieder die met kinderen werkt een Verklaring van goed gedrag kunnen (VOG) overleggen zodat alle ouders weten dan hun kinderen bij de Onderlinge in goede handen zijn. Het team van de jeugdcommissie staat in ieder geval weer in de startblokken om van een 2021 een leuk en leerzaam jaar te maken, vol zeilplezier en lol met elkaar.

En wie denkt dat het stilstaat op “de haven”, heeft het mis. Om maar een greep te doen, na een geslaagde test met korte vingerstijgers gaan we dit stap voor stap verder uitrollen. Ook de masten kraan staat op de nominatie vervangen te worden voor een veilige en praktische constructie. Plannen worden hiervoor uit gewerkt.

We danken ook de leden voor hun positieve feedback en opbouwende kritiek die we ontvingen bij de eerste digitale najaarsvergadering.

Kortom ook in 2021 is er veel om naar uit te kijken als vereniging. Als bestuur hebben wij er in ieder geval zin in om ook dit jaar weer de handschoen op te pakken en al de plannen dit samen met jullie vorm en inhoud te geven.

Helaas is het niet mogelijk om samen een glas te heffen en een toast uit te brengen op de traditionele nieuwjaarsreceptie. We hopen dat in maart/april het wel weer mogelijk elkaar te treffen zodat we dan gezamenlijk bij een borrel of een andere versnapering het vaarseizoen kunnen openen. Je krijgt dan via de website en mail een uitnodiging.

Ook namens het bestuur wens ik alle leden en allen die hen lief zijn ook in 2021 een goed jaar toe. Een jaar in gezondheid, zonder persoonlijke verliezen, en met de neus in de wind en de steven naar voren een heel mooi watersportjaar toe.

 

Jos Brouns, voorzitter.

 

 

 

 


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!