Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Aankondiging: Werkzaamheden op ons Eiland in september 2020

Geplaatst op 29-08-2020  -  Categorie: AMC  -  Auteur: Almaardermeercommissie

Aankondiging: Werkzaamheden op ons Eiland in september 2020

 Beste leden,

 Velen hebben deze zomer, ondanks de vervelende Corona perikelen, toch nog heerlijk kunnen genieten op het water en regelmatig ons prachtige eiland bezocht. Toch nog even proberen te ‘’ontsnappen’’ uit de beperkingen die ons door de komst van het vervelende virus zijn opgelegd.

Ook de vrijwilligers die ons eiland zo prachtig onderhouden hebben zich niet laten weerhouden en hebben ook dit jaar weer fantastisch werk geleverd maar…er zijn nog wat belangrijke werkzaamheden die wij graag dit jaar nog willen uitvoeren om zo ons eiland voor onze leden in topconditie te houden!

In september voeren wij daarom nog 3 grotere klussen in eigen beheer uit, te weten:

 

  • De grasdam wordt versterkt en weer op juiste hoogte gebracht, zodat deze weer 15 jaar meekan. Tevens wordt de dam voorzien van bolders en ogen, zoals dat ook gedaan is bij de nieuwe damwand langs de graskant.
  • Bij deze damwand langs de graskant wordt de grond voor de wand weer netjes aangevuld welke nog wat is nagezakt sinds de aanleg dit voorjaar.
  • De sloten op ons eiland worden uitgebaggerd om zo weer een goede waterhuishouding te garanderen, want ons eiland is immers een mini polder op zich! Ook de kleine omloop zal worden geëgaliseerd en waar nodig opgehoogd.

 

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 11 september en lopen door tm zondag 27 september.

We gaan met een graafmachine en een grondfrees aan de slag, er wordt gelast, geslepen en er draait een aggregaat. Dit betekent dat er enige overlast zal zijn. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken. De grasdam is in deze periode niet te gebruiken als afmeerplaats. Wel kan er  overheen worden gelopen van/naar de Rabo-steiger.

Ondanks deze werkzaamheden kunt u ons eiland dus gewoon blijven bezoeken en wij hopen dat de maand September nog een paar mooie dagen voor ons in petto heeft!

 Alvast bedankt voor jullie medewerking en graag tot zien op ons prachtige eiland!

 De Almaardermeer Commissie

 


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!