Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Update maaien

Geplaatst op 30-07-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: secretaris  -  Bron: RAUM

Uitgeest, 30 juli 2018

 

Persbericht

 

WATERPLANTEN IN HET ALKMAARDER- EN UITGEESTERMEER

 

In het Alkmaarder- en Uitgeestermeer worden de komende weken waterplanten gemaaid. Dit is nodig om het meer goed bevaarbaar te houden.

 

Locatie

Nadat de waterplanten de afgelopen maanden minder snel groeiden dan verwacht, heeft het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer de afgelopen week meerdere meldingen ontvangen van watersporters die last hebben van de waterplanten. In de intensief gebruikte delen van het meer worden de waterplanten verwijderd. In de andere delen van het meer wordt de natuur met rust gelaten.

 

Recreatiebetonning

Watersporters wordt aangeraden om binnen de recreatiebetonning te blijven. De groen-witte en rood-witte boeien zijn aangelegd door het recreatieschap om aan te geven waar veilig kan worden gevaren.

recreatiebetonning-groen-witte-boei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verwerking

De gemaaide waterplanten worden te drogen gelegd op de Saskerleidam en vervolgens vermengd met de ondergrond, waarbij de gehele dam opnieuw wordt ingezaaid met gras. Er is voor deze milieuvriendelijke oplossing gekozen in overleg met de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

 

__________________________________________________________________________

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marieke van Beugen (projectleider vanuit Recreatie Noord-Holland), telefoonnummer 06 51324527, e-mailadres neguebvM.[antispam].@recreatienoordholland.nl.


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

 

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!