Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Update maaien waterplanten Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Geplaatst op 26-07-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Secretaris  -  Bron: RAUM

Inmiddels hebben wij zelf ook geconstateerd dat de waterplanten op diverse plekken snel groter worden. En er zijn meer meldingen van overlast ontvangen. Wij hebben dan ook nu opdracht gegeven om de waterplanten te gaan maaien.

De aannemer Damsteegt zal de maaiwerkzaamheden inplannen en zo spoedig mogelijk uitvoeren binnen de aangewezen locaties (zie hiervoor lichtblauwe gedeelte op bijgaande kaart) waar de meeste overlast is. Alleen binnen deze locaties wordt gemaaid omdat deze frequent bevaren worden.

Op een aantal plekken laten we de waterplanten staan om de visstand te bevorderen. Tevens dienen deze planten als natuurcompensatie en is het een natuurlijke golfbreker. Verder zijn de kosten van het maaien erg hoog. Het recreatieschap, die de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, draagt de kosten hiervoor immers ook nog alleen.

Op het meer brengen we nu recreatiebetonning aan. Dit is om aan te geven waar u veilig en zonder overlast van waterplanten kunt varen.

Wilt u op de hoogte blijven over het maaien? Kijk dan voor actuele informatie op onze Facebook-pagina en website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

>Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u meer overlast ondervinden, dan kunt u dit blijven melden via ofni.[antispam].@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl met gedetailleerde informatie over de exacte locatie.

Met vriendelijke groet,

Jolanda Hageman-Stet
Ondersteunend medewerkster
In opdracht van
Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer
Lagendijk 33, 1911 MT Uitgeest
0251 - 31 14 10


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

 

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!