Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Eiland update april 2020

Geplaatst op 09-04-2020  -  Categorie: AMC  -  Auteur: Peter

Beste leden en vrienden van het eiland!

Wie had afgelopen winter kunnen bedenken dat de start van het nieuwe vaarseizoen zo dramatisch zou gaan uitpakken, bah! Inmiddels hebben wij natuurlijk ook de nodige Corona maatregelingen moeten nemen en zijn blij te kunnen melden dat de meeste leden hier (gelukkig) gehoor aangeven...nu volhouden lieve mensen!

Met het prachtige weer van de afgelopen tijd en de Paas en Pinksterdagen in het vooruitzicht ben je wellicht voornemens om een bezoekje te brengen aan ons eiland? Dit is natuurlijk (in beperkte mate) mogelijk, let wel op!

Ook hier gelden de maatregelen die de overheid en onze vereniging heeft voorgeschreven!

Belangrijk dus op het eiland:

1) Niet meer dan één persoon tegelijk op de steigers!!
2) Starttoren en Tent blijven gesloten!!
3) Niet meer dan één persoon tegelijk in de werk loodsjes!!
4) Geen feestjes, bbq of groeps bijeenkomsten op een ander schip of op de velden!!

Houden jullie alsjeblieft rekening met de bovenstaande punten. De waterpolitie controleert ons eiland regelmatig en de boetes zijn echt niet misselijk!! Ook bestaat er dan een grote kans dat het eiland moet worden gesloten en dit willen wij allemaal natuurlijk niet!!

Gelukkig gebeuren er ook positieve zaken, want wij konden na het nemen van de nodige maatregelen gelukkig verder gaan met fase 1 van het vernieuwen van de damwand langs de graskant. De werkzaamheden hebben door de corona crisis helaas enige vertraging opgelopen en zijn momenteel nog in volle gang! De verwachting is dat het werk binnen 2 weken wordt opgeleverd en ik kan jullie vast melden....het wordt echt prachtig! De graskant wordt tevens nog aangevuld, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. Hierdoor kunnen wij (gedeeltelijk en nog enige tijd) niet op het gras lopen of ons schip afmeren langs de nieuwe damwand. Er kan dan snel een mooi nieuw gezond gazon ontstaan. Zodra de nieuwe bolders weer zijn geplaatst kunnen jullie weer gebruik maken van de gehele vernieuwde graskant en....weer veilig afmeren!

Ik hoop dat ik over enige weken een ieder weer mag begroeten op ons prachtige eiland. Tot die tijd, bedankt voor jullie begrip en het aller aller belangrijkste...pas goed op jezelf en je dierbaren!

Peter
AlkmaarderMeerCommissie


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!