Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

Controle antifouling

Geplaatst op 13-03-2021  -  Categorie: JHC  -  Auteur: HHNK  -  Bron: Controle antifoulinggebruik booteigenaren

Controle antifoulinggebruik booteigenaren

Beste onderlingers,

Dit schrijven kwam binnen via de secretaris en willen wij jullie niet onthouden. 

 

Binnenkort bezoeken wij, in samenwerking met Rijkswaterstaat, diverse jachthavens en stallingterreinen in Noord-Holland om het juist gebruik van antifouling te controleren. Booteigenaren zijn weer gestart met het onderhoud van hun vaartuigen. Vaak wordt dan de onderkant van de boot voorzien van een nieuwe laag aangroei werende verf (antifouling). Voor recreatievaart mag alleen biocide houdende verf worden gebruikt als deze zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Niet alle producten die, met name in webshops, worden aangeboden voldoen hieraan. Middelen die biociden of koper bevatten, hebben namelijk een uiterst negatief effect op de waterkwaliteit. Het aanbieden of gebruik van niet toegelaten producten kan een boete opleveren óf kan ertoe leiden dat het aangebrachte middel van het vaartuig moet worden verwijderd. 

Milieuvriendelijke alternatieven en tips

Inmiddels zijn er met name voor vaartuigen die alleen op zoet water varen, veel alternatieven ontwikkeld. Graag willen wij de recreatievaart op het juiste gebruik van beschikbare producten, maar vooral op de milieuvriendelijke alternatieven wijzen.

Bijgaand treft u een folder aan met informatie over het gebruik van antifouling. Wij willen u vragen deze folder en de website www.hhnk.nl/antifouling onder de aandacht te brengen bij uw leden, ligplaatsnemers en andere booteigenaren.

Tijdens de controles delen onze toezichthouders zelf de folder ook uit en geven zij tips.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking en als u vragen heeft, dan horen wij het graag.

Bijlagen


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!