Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

"ZEILVEREENIGING DE ONDERLINGE"

Spelregels voor leden en gasten van het “ZO eiland” aan het Alkmaardermeer.

 1. Algemeen
 2. Passanten
 3. Recreëren
 4. Afmeren
 5. Huisdieren
 6. Noodhulp
 7. Kamperen
 8. Barbecueën en kampvuren
 9. Geluidshinder
 10. Speel attributen
 11. Jeugdboten
 12. Surfplanken
 13. Flora en Fauna
 14. Aanmelden

Algemeen

Het bestuur van “ZEILVEREENIGING DE ONDERLINGE” heet u van harte welkom op onze 

“parel aan de meer”.

Ons terrein en aanleg-gelegenheid zijn uitsluitend toegankelijk voor onze leden met aan boord verblijvende familieleden en gasten. Het onderhoud van het eiland brengt flink wat kosten met zich mee (ongeveer € 50,00 euro per lid / per jaar) wat door de leden word opgebracht. Om die reden zult u begrijpen hoe meer leden de vereniging heeft hoe breder de kosten gedragen kunnen worden. Lid worden kan via de website van de zeilvereniging op WWW.ZVDEONDERLINGE.NL

(home, formulieren, lidmaatschap)

Passanten

Niet-leden zijn in principe niet welkom, alleen schepen die van buiten de regio komen kunnen aanmeren en/of overnachten.

Eventuele dag bijdrage bedraagt minimaal € 10,00 euro.

Niet leden die toch willen overnachten betalen minimaal € 15,00 euro.

Recreëren

Het is niet toegestaan met stoeltjes op de steigers en op de grasdam te recreëren omdat het gevaar op kan leveren en het looppad wordt geblokkeerd.

Afmeren.

Bij het afmeren dient u niet meer ruimte in beslag te nemen als hoogst noodzakelijk is. Tevens dient u, als er door schuiven meer ruimte vrijgemaakt kan worden hier uw medewerking aan te verlenen. (DIT GELDT VOOR ALLE LEDEN). Als er ruimtegebrek dreigt wordt er een rode korf in de toren gehesen. U dient dan met de kop of spiegel op de wal af te meren of minimaal met 2 schepen naast elkaar. Schepen met een lengte van meer dan 15 meter mogen niet aan het eiland afmeren. Het is niet toegestaan schepen onbeheerd achter te laten aan het eiland.

Huisdieren.

Honden en katten dienen altijd aangelijnd te worden uitgelaten. U dient voor de uitwerpselen altijd een schepje bij u te dragen om direct de uitwerpselen van het eiland te kunnen verwijderen. Het aangelijnd vastzetten van huisdieren op de grasdam en steigers is verboden. Alleen aan de graskant wordt het gedoogd, mits er een korte lijn gebruikt wordt. (max. 2,5 meter) en het looppad vrij blijft.

Noodhulp.

Indien er onverhoopt iets mocht gebeuren, dan is er in de toren een EHBO A-trommel aanwezig. Na gebruik dit altijd melden aan de AMC i.v.m. het compleet houden. Waar professionele noodhulp nodig is, kan 112 gebeld worden. (ambulance komt naar zeilschool Uitgeest, van daaruit met snelle boot naar eiland).

Kamperen.

Het kamperen is alleen toegestaan voor leden. U dient hiervoor in het bezit te zijn van een geldige kampeerkaart welke jaarlijks opnieuw moet worden aangevraagd. Binnen 3 weken is de kaart persoonlijk af te halen of wordt hij verstuurd naar uw huisadres. Het eerste veld is bedoeld voor de jongste kampeerders zodat de “verantwoordelijke ouders“ hier goed toezicht op hebben. De rest van de kampeervelden zijn voor de andere kampeerders. Na 4 dagen staan dient de tent verplaatst te worden om het gras te sparen.

Barbecueën en kampvuren.

Barbecueën mag uitsluitend op het 1e of 2e kampeerterrein en is niet toegestaan op steigers en de zgn grasdam.

Kampvuren mag uitsluitend op het 2e kampeerterrein met uitzondering van de maanden Mei en Juni vanwege het broedseizoen. Hier is een plek ingericht om een kampvuur te maken.

Kinderen mogen alleen onder begeleiding van ouders vuur maken.

Geluidshinder.

U dient er zorg voor te dragen dat u geen geluidshinder veroorzaakt met b.v. radio of TV. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van aggregaten. Tussen 23.00 uur en 07.00 uur dient het rustig te zijn op steigers en op de wal.

Speel attributen.

Op het eiland bevinden zich op het speelveld een aantal speel attributen waar uw kinderen gebruik van mogen maken. Let wel het gebruik is volledig voor eigen risico. De vereniging zal er alles aan doen om de attributen goed te onderhouden en er op toezien dat deze worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn.

Jeugdboten.

Jeugdbootjes dienen af te meren bij het jeugdvlot. Niet in gebruik zijnde bootjes dienen verplaatst te worden naar de jollenbeun op het voetbalveld. Alleen boten voorzien van achternaam van de eigenaar (sticker of watervaste stift) mogen op de jollenbeun achterblijven (voor eigen risico). Er mogen geen bootjes worden vastgeketend aan het jeugdvlot, deze worden onherroepelijk los geknipt.

Zeilen, roertjes, zwaardjes en masten van de jeugdbootjes kunnen worden opgeborgen in de zeilenloods (op eigen risico) Ook hier dienen de spullen voorzien te worden van de achternaam van de eigenaar. Onbekende spullen worden verwijderd of aan de vereniging gedoneerd. De sleutel van de zeilenloods circuleert onder de ouders van jeugdzeilers en begeleiders.

Surfplanken.

Niet in gebruik zijnde surfplanken mogen niet in het water blijven liggen dit i.v.m. ruimte gebrek. De surfplanken mogen worden opgeborgen in het surfrek naast de zandbak (voor eigen risico) uiteraard voorzien van achternaam.

Fauna en Flora.

Het is niet toegestaan om in het broedseizoen (Mei en Juni) buiten de paden te komen. Er mogen dan ook geen geen kampvuren gemaakt worden dit om vernielingen te voorkomen.

Aanmelden

Mocht het verblijf u goed bevallen en u bent nog geen lid. Wij verwelkomen u graag als nieuw lid.
U kunt hiervoor terecht op de website van onze zeilvereniging.

 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

 

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!