Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

"ZEILVEREENIGING DE ONDERLINGE"

Spelregels voor leden en gasten van het “ZO eiland” aan het Alkmaardermeer.

 1. Afmeren
 2. Snelvaren
 3. Jeugdboten
 4. Surfplanken
 5. Recreëren en Kamperen
 6. Barbecueën en Kampvuur
 7. Huisdieren en Geluidshinder
 8. Zeillessen en Zeilkamp
 9. Zwemstrandje en Activiteiten
 10. Gebruik van speeltoestellen
 11. Flora en Fauna
 12. Noodhulp
 13. Aanmelden

Afmeren

Bij het afmeren neem je niet meer ruimte in beslag dan noodzakelijk. Bij ruimtegebrek dienen gasten en leden af te meren met kop/spiegel tegen de wal, of minimaal met 2 schepen naast elkaar. Het is niet toegestaan schepen onbeheerd aan het eiland achter te laten of plaatsen te reserveren. De maximale toegestane bootlengte bedraagt 15 meter.

Snelvaren

Het is verboden om in de kom en rondom de steigers van ons eiland snel te varen! Dit geldt ook voor het Alkmaarder- en Uitgeestermeer! Probeer zo rustig mogelijk je ligplaats te verlaten om zo eventuele golfslag tot nihil te reduceren. Hou bij het afmeren rekening met elkaar en toon begrip. Snelvaren is met een vergunning en dagticket alleen toegestaan in het snelvaargebied: De Deilings

Jeugdboten

De jeugdboten dienen af te meren bij het vlot voor de jeugd en niet in gebruik zijnde bootjes moeten verplaatst worden naar de jollenbeun op het voetbalveld. Alleen boten voorzien van achternaam van de eigenaar mogen voor eigen risico op de jollenbeun achterblijven. Er mogen geen boten worden vastgeketend aan het vlot! De zeilen, roertjes, zwaardjes, masten en andere kleine toebehoren kunnen voor eigen risico worden opgeborgen in de zeilen loods, duidelijk voorzien van de achternaam. Onbekende spullen worden na 2 seizoenen verwijderd of aan de vereniging gedoneerd. De sleutel van de zeilen loods circuleert onder de ouders van jeugdzeilers of het AMC.

Surfplanken.

Niet in gebruik zijnde surfplanken mogen niet in het water blijven liggen. De surfplanken en masten kunnen voor eigen risico worden opgeborgen in het rek voor de surfplanken, duidelijk voorzien van achternaam.

Recreëren en Kamperen

Het is niet toegestaan om met stoeltjes op de steigers en het looppad van de Grasdam te recreëren. Het kleine veldje naast het volleybalnet is bestemd voor kamperen door de allerjongste avonturiers, waardoor de ouders/verzorgers makkelijker toezicht op de kinderen kunnen houden. De 2 grote kampeervelden zijn bestemd voor de overige kampeerders en na 4 dagen dient de tent verplaatst te worden om het gras te sparen! Let op! Kamperen is uitsluitend toegestaan voor leden na toestemming van de AlkmaarderMeerCommissie en kampvuren bij tentjes zijn ten strengste verboden!!

Barbecueën en Kampvuur.

Als je wilt barbecueën houdt dan rekening met je omgeving. Gelieve niet op de steigers of in directe omgeving van schepen of kampeerders. Let hierbij ook goed op uit welke hoek de wind waait! Maak alleen gebruik van geschikte barbecues en zorg ervoor dat er geen brandplekken in het gras ontstaan. Je zorgt er vanzelfsprekend ook weer voor dat je de plek schoon en netjes achterlaat! Op de zaterdagen in het zomerseizoen brand regelmatig een kampvuur. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van de ouders/verzorgers een vuurtje maken!

Let op!

Een kampvuur is alleen toegestaan in de vuurbak/schaal aan het begin van het 2e kampeerveld en het is ten strengste verboden om brandbare stoffen zoals benzine e.d. te gebruiken!!

Huisdieren en Geluidshinder.

Het is niet toegestaan om je huisdieren vrij te laten rondlopen en dienen altijd aangelijnd te worden uitgelaten. Ook willen wij graag dat je een schepje bij je draagt om direct de uitwerpselen van het eiland te kunnen verwijderen. Het aangelijnd vastzetten wordt alleen aan de graskant in de kom gedoogd, mits er een korte lijn wordt gebruikt (max. 2 meter) en het looppad vrij blijft. Tussen 23.00 uur en 07.00 uur dient het rustig te zijn op steigers en op de wal. Ook zorg je ervoor dat je geen geluidshinder veroorzaakt met bijvoorbeeld radio, tv of bluetooth speaker. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van Aggregaten.

Zeillessen en Zeilkamp.

Op ons eiland zijn er tijdens het zomerseizoen op de zaterdagen zeillessen en wedstrijden voor de jeugd. Op donderdagavond vinden er zeillessen voor beginners en gevorderden plaats op onze vernieuwde jachthaven aan de Diederik Sonoyweg in Zaandam (nabij de Zaanse Schans). Ook is er op ons eiland in de zomer een geweldig jaarlijks terugkerend zeilkamp voor de jeugd. Vinden de kinderen het leuk om óók te leren zeilen? Dan ben je bij onze vereniging aan het juiste adres! Kijk voor meer informatie op: www.zvdeonderlinge.nl/jeugd-info

Zwemstrandje en Activiteiten.

Het is heerlijk genieten bij het zwemstrandje aan de westkant van het eiland. Het water is hier meestal helder en ondiep. Je kunt vanaf de zwemsteiger of picknicktafel genieten van het prachtige uitzicht. Ook is het heerlijk om daar even een frisse duik te nemen. Het afmeren van vaartuigen langs de zwemsteiger is verboden! Gedurende het zomerseizoen (en bij animo onder de bezoekers) worden er activiteiten georganiseerd, denk hierbij aan volleybal, Jeu de Boules, wellicht een viswedstrijd of een speurtocht op het water of op ons prachtige eiland!

Gebruik van speeltoestellen.

Op het eiland staan een aantal speeltoestellen waar de kinderen gebruik van mogen maken. Op de professionele trampoline hangt een gebruiksinstructie voor de veiligheid van de kinderen. Als ouder/verzorger ben je verantwoordelijk en dien je erop toe te zien dat de instructies door de kinderen worden nageleefd! De vereniging zal er uiteraard alles aan doen om de speeltoestellen goed te onderhouden en er mede op toezien dat deze worden gebruikt waarvoor ze ook bedoeld zijn. Het gebruik van de speeltoestellen blijft volledig voor eigen risico!!

Flora en Fauna.

Op ons eiland tref je meerdere vogelsoorten, kikkers, salamanders, bijen, vlinders en andere kleine insecten. Soms komt er zelfs een vosje langs of wordt er een hermelijn gespot! Het is niet toegestaan om buiten de paden te komen. De rust en het natuurlijke groen met haar prachtige rietpluimen langs de spannende paden van beide omlopen (met op de heuvel een fantastisch uitzicht op het Alkmaardermeer) maken ons eiland werkelijk uniek in deze streek!

Noodhulp.

Indien er onverhoopt iets mocht gebeuren dan is er in de Starttoren een EHBO A-trommel aanwezig. Na gebruik graag even melden aan de AlkmaarderMeerCommissie i.v.m. het compleet houden van de trommel. Waar professionele noodhulp nodig is kan 112 worden gebeld. De ambulance komt dan naar zeilschool Uitgeest en van daaruit met snelle motorboot naar het eiland.

Aanmelden

Mocht het verblijf je goed bevallen, het voldoen aan de spelregels geen probleem is en je bent nog geen lid, meld je dan aan. 
Je kunt hiervoor terecht op de website van onze zeilvereniging.

 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

Rekeningnummer: NL61INGB0000220567

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!