Leden login | Volg ons op:

Volg ons op: 
 
ZO vlag
 
home-vereniging-boven
 

17 juni start maaien waterplanten

Geplaatst op 17-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: recreatieschap  -  Bron:

Persbericht

 WATERPLANTEN IN HET ALKMAARDER- EN UITGEESTERMEER WORDEN GEMAAID

In het Alkmaarder- en Uitgeestermeer worden de komende weken waterplanten gemaaid. Dit is nodig om het meer goed bevaarbaar te houden.

 Veilig varen

Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer verwijdert de waterplanten in de intensief gebruikte delen van het meer. In de andere delen wordt de natuur met rust gelaten. Langs de randen van het maaiveld komt recreatiebetonning. Groen-witte en rood-witte boeien geven aan waar veilig kan worden gevaren. Watersporters wordt aangeraden om binnen deze recreatiebetonning te blijven.

 Verwerking

De gemaaide waterplanten worden net als vorig jaar verspreid over de Saskerleidam. Bij een grote hoeveelheid maaisel worden de gedroogde planten vermengd met de ondergrond, waarbij de dam opnieuw wordt ingezaaid met gras. Er is voor deze milieuvriendelijke oplossing gekozen in overleg met de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

 Monitoring

Het recreatieschap controleert regelmatig de groei van de waterplanten. Watersporters die overlast van waterplanten ervaren, kunnen hiervan een melding maken via het emailadres info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl. Het is belangrijk om hierbij zo goed mogelijk de locatie van de overlast te vermelden.

Kijk voor meer informatie op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

 Uitgeest, 17 juni 2019


 
 

Klik op de adverteerder voor meer info

 

Contact

Zeilvereeniging de Onderlinge
Diederik Sonoyweg 11
1509BR Zaandam 

@mail: info@zvdeonderlinge.nl

 

Havenmeester: 06 - 817 587 27

(aanwezig tussen 17.00 -18.00)

havenmeester@zvdeonderlinge.nl

Waarom de ZO

Bij Zeilvereeniging De Onderlinge, kortweg Z.O., vind je alles om de watersport of -recreatie te beleven: een geweldig zeil/vaargebied rond en recreatie op ons eigen schiereiland in het Alkmaardermeer plus een haven midden in het hart van de Zaanstreek waar alle moderne faciliteiten aanwezig zijn: stalling te water, op de wal en binnen, en een clubhuis. De ca. 500 leden houden dit alles met elkaar in topconditie. Meld je aan en kom het meebeleven!